Duitse U-Boot, type VII-A:U-47

Nog wat fotos van mijn model van de U-47. Oorspronkelijk gecommandeerd door Gunther Prien die in 1939 in staat bleek om met zijn U-boot binnen te dringen in het hoofdkwartier van de Britse marine, Scapa Flow binnen de Orkney eilanden, en daar de Roal Oak tot zinken te brengen. Als klap op de vuurpijl wist hij ook weer te ontsnappen en veilig terug te keren naar Kiel, Duitsland.

U-47

Het U-47 model. Een model van de beruchte duikboot die, onder commado van Gunther Prien, Scapa Flow binnendrong en de Royal Oak tot zinken bracht en er mee weg kwam.
U47-20040320-103419.jpg

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” address=”scapa flow” maptype=”OSM” z=”10″]

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.