OpenSSL

Zegt de meeste mensen waarschijnlijk helemaal niets, tot je zegt dat dat het beruchte “slotje” in je internet adresregel is, waaraan je kunt zien dat de site beveiligd is. Dat is waar je altijd naar moet kijken voor je belangrijke gegevens invoert. Staat dat slotje er niet, dan is de verbinding tussen jou en de website niet beveiligd en versleuteld. et andere woorden: dan kan een slimmerik meekijken wat je verstuurt en wat je ontvangt. Staat dat slotje er wel, dan ziet de slimmerik alleen maar abacadabra heen en weer vliegen. Of? Toch? Er blijkt dus al twee jaar een foutje in dat slotje te zitten waardoor de slimmeriken toch mee blijkt te kunnen kijken. Opeens werd dit bekend gemaakt en brak de hel los! Alle machines waarop de lekke versie van openssl stond, moesten direct aangepast worden! Toestemming vragen voor de wijziging? Echt niet! Doen!!! Direct!!! En iedereen vond natuurlijk dat ze voorrang hadden… Tja, dat word een beetje lastig. Maar wat gezond verstand en overleg gaf een mooi prioriteitenlijstje. De rest van de dag “yum update openssl” in zitten kloppen 🙂 Oh ja, toch ff checken of mijn hosting provider en de meest gebruikte sites wel veilig zijn…

Heartbleed test PeMoCo host

OpenSSL check Paypal

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.