Chippies?

Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen en daarna op weg naar Huizen. Daar zou de tuning chip in de auto gezet worden. De cjip lag al voorgeprogrammeerd klaar toen we aankwamen. Het was een kwestie van het kastje onder de motorkap monteren. We mochten meekijken als we maar van de deuren afbleven. Als we die open zouden doen als de man bezig was, zou de boordcomputer in een motor storing springen. Alles zit tegenwoordig aan elkaar geknoopt. Zal wel te maken hebben met de waarschuwing in mijn dashboard als de deur niet goed dicht zit. In ieder geval zat ruim een half uur later het kastje gemonteerd. Stelde ook niet echt vreselijk veel voor. Wat luchtpijpen weghalen van het filter om ruimte te krijgen bij de ecu. Daarna een draadje uit een hele bos doorknippen en de uiteinden aan twee draadjes uit de tuning chip solderen. Twee andere draadjes aan de accu en de boel weer in elkaar zetten. Kort proefritje gemaakt om te kijken of alles nog werkte, wat het geval was. Ik kon al meteen merken dat hij wat vlotter was geworden. Het kan echter nog ongeveer twee weken duren voor de auto op zijn volle getunede vermogen is. De oorspronkelijke ECU moet nu even “wennen” aan de aangepaste informatie die hij doorkrijgt. Als hij dat geleerd heeft moet ik de volle extra PK’s en het koppel hebben. Flink kilometers maken dus 🙂 Meteen maar beginnen door naar Artis te gaan.

VTune chip

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.