Festung IJmuiden-Mammut Gerät W.N.63a

Ofwel de laatste uit een serie caches rond de oude vestingen rond IJmuiden, dit keer dan de oude radar in Wijk aan Zee. Deze Multi caches brengen je langs een serie bunkers en geschutstellingen die onder andere deel uit maakten van de Atlantikwall. In eerste instantie klaagde triggerfish junior dat er toch wel veel zand en weinig beton te zien was, maar dat veranderde snel. Die dingen liggen nu eenmaal hoofdzakelijk onder het duin begraven. Na op 8 tussenpunten de benodigde getallen gezocht te hebben op het laatste tussenpunt het eind coördinaat berekend. Dat lag echt zo dichtbij dat ik al aan een foutje begon te denken, maar het bleek goed te zijn en de cache liet zich snel vinden. Tot mijn stomme verbazing wilde mijnheer niet DIRECT terug naar de auto, maar liep rustig verder het pad af. Bij de strandopgang gekomen vroeg hij wel waar de auto was, maar toen ik vroeg waar de chocolademelk was, was de auto snel vergeten. Dus nog veen lekker op de lounge banken gehangen van het strandhuis alvorens de thuisreis weer te aanvaarden.

Strandhuis

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.