Zandvulkaan

Vandaag een luie start, maar daarna toch nog maar even lekker naar buiten gegaan. Niet echt superweer, sterker nog, een druilerig regentje kwam gestaag naar beneden, maar ach, een beetje water kan geen kwaad. In de buurt van Castricum waren nog niet gevonden caches, dus die kant maar eens op. Verder is strand, strand en strandtent, strandtent. Het was opmerkelijk hoog water en opkomend tij, dus we hoefden niet ver naar de waterlijn. Daar moest uiteraard weer een soort fort gebouwd worden om de zee te trosteren. Het werd uiteindelijk een zandvulkaan, inclusief nagebootste uitbarsting. En toen maar toekijken hoe de zee de vulkaan verzwolg. Het leek net echt. Eerst zakte de boel een beetje in elkaar omdat het fundament nat werd en inklonk. Daardoor ontstonden er scheuren in de vulkaanwand. Wat later stortte de boel gedeeltelijk in om na een minuut of 20 geheel door de zee te zijn verzwolgen. Vervolgens weer een warme chocolademelk met slagroom in de dichtstbijzijnde strandtent…

Zandvulkaan

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.