Artilleriemuseum

Vandaag naar het Nederlandse Artillerie museum. Vanwege de redelijk beperkte openingstijden was vandaag de dag om te gaan. Het bevindt zich op een legerbasis in ‘t Harde, dus legitimatie verplicht. Viel bij de poort best mee, een van ons hoefde zich slecht te legitimeren en we kregen een pasje voor de slagboom mee. De bewegwijzering liet te wensen over, maar we vonden het museum dan toch. Het bleek een behoorlijk uitgebreid en goed uitgerust museum te zijn. Er was veel aandacht besteed aan een flink aantal maquettes van situaties. Verder een flink aantal artilleriestukken uit de verschillende periodes. Alles bij elkaar een erg leuk museum met veel te zien. Aan het begin van de trip had Colin nog wat leuke nep-Lego bouwdozen zien staan in het museumwinkeltje en aan het einde van de rondtrip heeft hij er eentje gekocht. Natuurlijk de grootste, maar het was van zijn eigen geld dus… Thuisgekomen moesten we natuurlijk meteen aan de bouw. Tot mijn verrassing bleek de nep-Lego van behoorlijk goede kwaliteit. Ook was er niet bespaard op steentjes. De modellen werden behoorlijk robuust. Bijna alles afgebouwd gekregen voor de boef naar zijn bed moest. Morgen alleen de jeep nog.

Calimero

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.