La Coupole

Vanmorgen bijtijds op weg gegaan naar La Coupole, noord Frankrijk. Hier bevind zich het restant van een gigantische bunker die Hitler aan het eind van de 2e wereldoorlog heeft laten bouwen om zijn V2 raketten te assembleren en richting Engeland te schieten. Dat is het echter nooit met van gekomen en er is nu een museum in gehuisvest. Er hangt onder andere het enige complete exemplaar van een V2 in Europa. En zeer boeiend museum met diverse video voorstellingen en een flinke wandeling door de berg waar de bunker in uitgegraven is. Aansluitend doorgereden naar Calais, waar we een hotel hebben om te overnachten zodat we morgen nog een hele dag te besteden hebben in de buurt hier. Vlak bij het hotel nog een cache gevonden en na het eten nu lekker op de kamer. “Genieten” van het songfestival. Ik dacht het even ontvlucht ter hebben maar helaas.

V2 raketmotor

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.