Calais

Gisterenavond lekker voor het einde van het songfestival in slaap gevallen. Hoor vanmorgen dat Ilse en Waylon verloren hebben van een man met een jurk! Dus eigenlijk hebben ze gewoon gewonnen wat zang betreft… Misschien had Waylon ook een jurk aan moeten doen… Lekker ontbeten en nog even met Colin naar de schommel geweest. Stopt het hier ooit met waaien??? Een zet en de schommel bleef gewoon in de wind omhoog hangen! Alle spullen ingepakt en nog even een klein stukje zuidelijker gereden voor een cache op het strandje waar Top Gear ooit met een tot “boot” omgebouwde Toyota Hilux pick-up aan land is gekomen. Deze Toyboata was waterdicht gemaakt en van een buitenboordmotor voorzien waarop Jeremy Clarkson de overtocht van Engeland naar Frankrijk gemaakt heeft. Best een grappig strandje. Je rijdt op de hoofdweg, ziet een zijstraat die behoorlijk naar beneden gaat en 100 meter verder zie je de golven op het asfalt beuken. Half en half verwacht de restanten van de Toyboata aan te treffen, maar helaas was alles gewoon netjes opgeruimd. De cache boven aan het duin gevonden en weer snel op weg. Aan de andere kant van Calais nog een cache gezocht die ergens in of onder een bunker lag. Als je denkt dat we hier bij IJMuiden veel en grote bunkers hebben, moet je daar eens gaan kijken. Het is goed te zien dat Hitler dacht dat de geallieerden rond Calais binnen zouden vallen. Er is niet bespaard op beton! Cache niet gevonden en nadat ik mijn hoofd tegen het dak van een bunker had gestoten had ik ook niet echt zin meer om verder te zoeken. Onderweg naar huis nog langs domein raversijde in Oostende gereden om Monique te laten zien waar ik toen met Colin geweest was. Het blijft een raar gezicht. Weg langs de kust, links de zee, rechts het duin met om de zoveel meter een grote kanonloop uit het duin steken, of de lopen van FLAK’s over het duin uit zien steken. De rest van de rit ging rustig en probleemloos. Op een tussenstop om drinken uit de koelbox te pakken, toch nog even een cache meegepikt in Belgie. Die lag 35 meter van de parkeerplek af, dus die moest meegepikt worden. Nu lekker thuis, niets doen.

Bunkers Calais

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.