Efteling

Vanmorgen bijtijds op pad gegaan richting Waalwijk. Daar, in Hotel Waalwijk de kaarten voor de Efteling opgehaald. Monique hadden een arrangement met Efteling en een overnachting geregeld. In de buurt van de Efteling had ze ook nog van een collega een plek doorgekregen waar je gratis de auto kon parkeren, dus dat scheelde ook alweer in parkeerkosten. Gelukkig hadden we kaarten, want ondanks dat het 10 minuten voor openingstijd was, stonden er al behoorlijke rijen voor de kassa’s. Maar daar konden we gelukkig gewoon langs glippen. Ondanks dat het nog geen 10 uur was, waren de hekken al open en konden we meteen naar binnen. Het zou tot half zeven duren voor we de hekken weer doorgingen… Daar tussen een dagje met veel rondlopen van attractie naar attractie. Eerst “Joris en de Draak” op verzoek van onze eigen draak. Die hebben we vandaag een keer of vier gedaan geloof ik. Vervolgens banen als “Pirana”, “Bobbaan” met 25 minuten wachtrij, “Fata Morgana”, “Droomvlucht” met 50 minuten wachttijd en de “Python”. En onderweg van baan naar baan uiteraard het sprookjesbos, de Pagode, een toertje met de Gondoletta om rustig een broodje te eten. Om de een of andere reden wilde Colin niet in de Vliegende Hollander. Beetje jammer… Tot slot aan het einde van de dag nog bijgekomen bij de nieuwe “Aquanura” voorstelling. Wel een beetje jammer dat het om kwart over zes nog klaarlichte dag was, want nu vielen alle licht en kleureffecten weg tegen de zon. ‘s avonds lekker bijgekomen in Hotel Waalwijk.

Joris en de draak

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.