Orpheus voorjaars wandeling

Vandaag de jaarlijkse voorjaarswandeling met Orpheus. De wandeling vertrok bij het station in Den Bosch en zou gaan naar het station in Vught. Aansluitend was nog het plan om met z’n allen een hapje te eten. Of in ieder geval met die mensen die daar zin in hadden. De vorige wandelingen hadden allemaal een zelfde start- als eindpunt, maar deze keer dus niet. De auto maar bij het station in Vught geparkeerd en met de trein naar Den Bosch gegaan. Dat idee hadden meer mensen 🙂 Dan hoefde we ‘s avonds ten minste niet eerst terug naar Den Bosch om de auto op te zoeken. Parkeren bleek in Vught ook een stuk makkelijker te zijn en als extra bonus, nog gratis ook. De wandeling ging eerst door het oude centrum van Den Bosch, waar op dat moment een of ander jazz festival aan de gang was. Dus overal podia en muziek. Vervolgens een flink stuk door de weilanden en de bossen in de omgeving. We moesten nog het water oversteken met een trekpontje. Ten slotte in Vught aangekomen en snel naar het restaurant getogen. De wandeling was iets langer uitgevallen dan gepland (zucht, kaartlezen is een vak…) en had ook wat langer geduurd. Voordeel was wel dat we meteen aan konden vallen. Onderweg bij het trekpontje uiteraard nog in staat geweest een cache te pakken 🙂 Tot algeheel onbegrip van het grootste deel van de groep “wat ben jij nou aan het doen?????” Gelukkig waren er mede wandelaars die het spelletje kenden, dus die konden het uitleggen terwijl ik het logboekje invulde. Afsluitend nog een van de mede wandelaars, Annet, naar huis gebracht in Hillegom. Leek me een beetje onzinnig om die de ommelandse reis met het openbaar vervoer te laten ondernemen.

Trekpontje

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.