Antenne

Vandaag, na Colin naar school gebracht te hebben, op weg gegaan naar Urk om bij Cameranu.nl de bestelde tas op te halen. Die is daar dus gewoon 120 euro goedkoper als hier in de winkels… En ik rijg nog 5% korting op vertoon van de lidmaatschapskaart van de Nikon Gebruikersgroep. Daar kun je wel een stukje voor gaan rijden. Tevens wat caches geladen daar in de buurt, dus meteen het nuttige met het aangename combineren. Ook kan ik meteen de externe GPSr antennen testen die ik in de auto gebouwd heb. De GPSr zelf hangt onder het voorraam, wat vanwege de warmt werende coating een beetje als een signaaldemper fungeert. Het achterruit heeft daar geen last van, dus heb ik de externe antennen weggewerkt onder een van de isofix klepjes. De antennen zelf is magnetisch, dus die plakt gewoon aan de carrosserie. De tas was snel gescoord, en daarna op weg naar de eerste cache. Meteen was al duidelijk dat de ontvangst vele malen beter was als daarvoor. Soms zelfs alle 12 kanalen bijna vol signaal! Iets wat vrij zeldzaam is. Dat was dus geen foute beslissing.

GPSrExtern

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.