Tibidabo

Met de standaard vertraging op weg naar Barcelona gegaan. TomTom leidde ons weer feilloos naar de Sagrada Familia. Er omheen rijdend zagen we al een flinke rij staan. Te lang om leuk te zijn 🙁 We hadden al snel een parkeerplaats voor beide autos gevonden en uit snel overleg bleek dat we geen van allen zin hadden om anderhalf uur in de rij te hangen. We besloten om dan maar alleen de buitenkant te bewonderen. En daar was al genoeg moois te zien om een dag te vullen. Iedere keer als je denk alle details wel gezien te hebben, zie je uit een andere hoek weer van alles en nog wat. Gelukkig was het in Barcelona niet al te slecht weer. Maar gelukkig ook niet bloedverziekend heet. Na een rondje Sagrada Familia en een mislukte poging om een cache te vinden, maar weer in de autos gestapt en op weg naar de berg Tibidabo. Via kruip-door-sluip-door weggetjes boven op de berg aangeland. Het daar gelegen “pretpark” had Efteling prijzen, maar speeltuin ambities. Dat was dus, tot algehele teleurstelling van alles onder de 20, iets waar we niet naar toe gingen. Bleef over de aanwezige kerk van de apostelen met een Rio-achtig beeld van jezus op de top. Je kon met de lift in een van de torens nog naar boven voor een nog mooier uitzicht. En om de gruwel compleet te houden, via een trap in de centrale toren nog hoger tot aan de voeten van jezus. Dat uitzicht was me net even te veel van het goede. Ben snel weer naar beneden gegaan. En in iedere kerk wil Colin altijd een kaarsje branden voor opa Ko. Dat blijft me iedere keer weer verbazen. Na de kerk maar weer snel richting camping want vanavond speelt Nederland de kwart finale tegen Argentinië. En in ieder geval een van de aanwezigen gaat dat niet missen, he Coen?

TibidaboKaarsjes

 

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.