Wadlopen, ehhh struinen…

Onderweg naar het hoge noorden kwam er verschillende sms-jes binnen van Bert. In eerste instantie gingen we nog van 13:00 uur uit voor de wadloop wandeling “brakzandtocht”, maar het werd toch 13:45. Nou ja, dan hebben we toch gewoon genoeg tijd in het hotel nog. Koud in het hotel aangekomen kwam het gevreesde telefoontje… AFGELAST… Het wadlopen op zich zou nog niet zozeer een probleem worden, maar de veerponten waren uit de vaart genomen vanwege de wind. Dus een maal op Schiermonnikoog aangekomen, zouden we daar vastzitten tot het volgende lage tij of tot de veerboten weer zouden gaan varen. Toch maar niet dus. Tja ik zat al in Groningen. Dat was geen probleem, want dan hadden we gewoon ook zaterdag om met z’n drieën wat te doen. Er waren echter ook collega’s uit Limburg onderweg en zouden niet zo maar omkeren op dat moment. Afgesproken om gewoon naar het verzamelpunt te komen en te kijken wat de alternatieven waren. De gids zelf had ook nog een wadstruintocht in de aanbieding. Ook een soort wadlopen, maar dan blijf je aan een kant van de vaargeul en kom je weer terug waar je begonnen bent, dus geen eiland… Samen besloten dat toch te doen. Bleek ook erg leuk! Helaas niet het eiland en zo, maar goed, dat doen we dan een volgende keer weer. Theo wist deze tocht tot een leuk alternatief te maken. Meer info op Wadlopen met kleine groepen punt nl. Theo, bedankt! Tot de volgende keer. Na het wadlopen, snel op weg naar het hotel, want nu kunnen we gewoon met z’n drieën wat gaan eten. Monique en Colin waren ‘s middags op bezoek geweest bij Chayen, het vakantievriendinnetje van Colin, Die woonde heel toevallig in Groningen. Na de pizzeria, snel naar bed. Morgen nog wat rondom Groningen rondkijken en weer naar het westen.

Wadstruinen

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.