Xenon

Toch eindelijk ook maar over op Xenon verlichting in de auto. Tegenwoordig zijn de sets veel beter als vroeger. Je hebt er ook geen speciale aanpassingen in de auto voor nodig. Afgezien van de elektronica om ze te kunnen laten ontbranden dan. Maar de automatische niveauregeling van de verlichting en de was installatie voor de koplampglazen zijn niet meer verplicht. En de lampen die ik heb, zijn nog extra ontworpen om spreidlicht tegen te gaan, dus het moest er maar van komen. Het gaat ten slotte om mijn eigen zicht… Het doosje bevatte een indrukwekkende hoeveelheid spul met een wirwar aan bedrading, maar na alles even rustig in elkaar geplugd te hebben bleek het erg mee te vallen. De grootste uitdaging werd het vinden van ruimte voor de spullen. Het vervangen van het lampje op zich was eenvoudig genoeg: kwartslag draaien, oude lamp er uit, nieuwe lamp er in, kwartslag terug en klaar. Het spanningsplugje van de oude lamp aan de nieuwe en … nog niet klaar. Tot slot moet er nog een elektronische ballast en een can-bus relais aangesloten en weggewerkt worden. Gelukkig kon ik voor alles vrij makkelijk een plakje vinden en alles bij elkaar was het toch nog een vrij simpel klusje.

Xenon-voor Xenon-na Xenon-kit Xenon-verschil Xenon-starter

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.