EFR

Vandaag het theorie examen van de Emergency First Response cursus gedaan. Werd weer eens tijd dat ik een officieel pasje ging hebben voor mijn kunde. Via de BHV op mijn werk, krijgen we geen pasjes meer. Waarom is mij een raadsel. Je mag je buiten de zaak kennelijk niet als opgeleid voor het helpen bij noodgevallen legitimeren, maar goed. Van te voren de DVD bekeken en tot vervelens toe gehoord dat je moet beginnen met “Hallo, ik ben pietje, in ben noodhulpverlener, mag ik u helpen?”. En daar moet het slachtoffer dan eerst akkoord mee gaan. Mits ze nog bij bewustzijn zijn dan hè, anders ga je er maar van uit dat het mag. Na het theorie examen nog even met Annie gespeeld en een AED bestudeerd. Van de week de afspraken maken voor de scenario’s. Dan mogen we het geleerde nog even in, gesimuleerde, praktijk brengen.

EFR-001

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.