Scherpe tanden

Vandaag Artis weer eens onveilig gemaakt. Het nieuwe Artisplein was geopend. Daar waar de oude flamingo serre stond en de speltuin was, is nu een openbaar plein gemaakt. Het hele stuk is opnieuw bestraat. Het hek van Artis is weggehaald en het is nu publiekelijk toegankelijk. De grens met Artis is nu de oude foliere waar de lepelaars inzitten met een klein stukje hek naar de flamingo vijver. De foliere is ook helemaal opgeknapt en nu volledig zichtbaar vanaf “de straat”. Gebouw plantage wordt nog verder omgebouwd tot microZOO. Van de site : “In de hoek van de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan komt het vrij toegankelijke Artisplein. Op dit Artisplein wordt een wereldprimeur gerealiseerd, de microZOO. Hier wordt straks de tot nu toe onbekende wereld van micro-organismen getoond. Zo wordt het onzichtbare zichtbaar. Aan de rand van het Artisplein komt een representatie van het Noord-Hollandse veenweidelandschap met zijn flora en fauna. Ook zal aan het Artisplein, na restauratie, het Groote Museum van de biodiversiteit haar deuren na vijftig jaar weer openen, zij het met een eigentijdse invulling. Een brasserie zal het Artisplein compleet maken.”. Ook begint het nieuwe verblijf van de luipaarden vorm aan te nemen. Aan de rand staat een demo/test opstelling van hoe de constructie er uit moet gaan zien. Zowel als demo als om te zien hoe de verschillende materialen met elkaar samen werken. Kortom, er gaat weer genoeg gebeuren!

ScherpeTanden

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.