Archeon

Colin wilde nog steeds nog een keer naar het Archeon. Hij was daar met school al eens geweest en wilde graag nog een keer. Vandaag was het dan zo ver. Kaartje via de website besteld, scheelde toch weer 2,50 per kaartje. De prijzen van alle parken zijn langzaam maar zeker echt niet leuk meer. Bij de kassa bleek er vandaag een soort culinaire dag te zijn waarop je op diverse plekken gerechten uit de oudheid kon proeven, dus Monique wilde wel zo’n proefkaart hebben. De dag bleek begeleid te worden door t.v. kok Pierre Wind, die overal de gerechten introduceerde. Hij zal wel beroemd zijn, maar ik kijk kennelijk naar de verkeerde programma’s 🙂 Alles bij elkaar was ik aangenaam verrast door het Archeon. Ik had er vooraf niet zo’n goed beeld van, maar het bleek ene uitermate leerzaam geheel te zijn. Vooral de gids die we troffen in de steentijd, maakte er een leuk verhaal van. We waren eigenlijk te laat voor de eerste rondleiding, maar bij de steentijd gekomen, bleken we daar eigenlijk de eersten te zijn. Dus op een gegeven moment begon de gids maar met zijn verhaal en werden we langs de verschillende periodes geleid. Het leuke van het Archeon is dat al die periode niets alleen bestaan uit plekken waar dingen uitgestald staan, maar er zijn dus ook mensen bezig met het even van alledag uit de tijd die ze vertegenwoordigen. We zagen verder ook nog de première van het houtskoolbranden. Vorige week was er een koolbrandheuvel gemaakt die vandaag geopend werd. Deze traditie wordt ook toegevoegd aan het assortiment van het Archeon. Bij de Romeinse tijd kon Colin nog een fibula maken, een Romeinse kledingspeld. Verder nog te veel om allemaal op te noemen. Als laatste besloot Pierre nog wentelteefjes te bakken ergens, daar hebben we nog even op gewacht. De wentelteefjes met rode wijn en die met melk geproefd. De smaak was geheel in verwachting met de methode van klaarmaken 🙂 Platte pan op/in een houtskoolvuurtje…

Archeon

About Peter Hofman 2223 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.