Herbedradingsprojectje…

Monique is uit wandelen, Colin heeft de Skylanders weer herontdekt. Mooi tijd om EINDELIJK de verlichting van het aquarium te her-bedraden. De elektronisch regelbare voorschakelapparaten vertonen al heel lang kuren en zijn aan vervanging toe. De nieuwe liggen ook al een flinke poos klaar. Ook de vergulde stekers om het onderhoud wat eenvoudiger te maken, zijn al een hele tijd in huis. Het ontbrak alleen lang aan tijd en zin. Maar nu kon ik geen redenen meer bedenken om het uit te stellen. Dus eerst alle ouwe meuk weghalen en loskoppelen en vervolgens de nieuw evsa’s monteren en aansluiten. Jawel, natuurlijk, het zal gewoon goed gaan! De oude bedrading was te dik, dus op zoek naar een rol montagedraad van een wat kleinere diameter. Gelukkig lag er nog wat in de kast, dus ik hoefde niet de deur uit om nieuwe te halen. Na het strippen van heel veel stukjes draad, die vervolgens  tussen pluggen, kroonsteentjes en evsa’s te monteren, is er weer licht! De vissen helemaal van slag, want die waren al gewend aan de eeuwige poolnacht, maar die zullen wel weer wennen aan het herstelde dag- en nachtritme.

eVSA

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.