En er was licht !

Na een hele lange tijd van duisternis, is het zonnetje dan eindelijk weer opgegaan boven het aquarium. Nu ook de bedrading maar met platte speaker connectoren gemonteerd zodat eventueel onderhoud wat eenvoudiger is. Ook nu netjes de instructies aangehouden op de eVSA’s. De waarschuwing “keep wires 3,4 and 5 short” zal best een reden hebben. Daar dus nu bewust de dichtstbijzijnde tl voetjes op aangesloten. Ook nog even de losgeschoten plugjes voor de floramate dimmer weer opnieuw gemonteerd. Nu nog iets verzinnen om de defecte dubbele schakelklok te vervangen. Bij het gelijktijdig inschakelen van de dimmer en de tl buizen, kwam er eerst een soort flits, omdat de buizen op vol vermogen gingen branden voor de dimmer ze kon dimmen. Voorheen liet ik de dimmer  minuut eerder inschakelen en dan pas de buizen. Dat startten ze gedimd. De dubbele schakelklok is niet meer te koop. Twee klokken gaan al snel in tijd verlopen en dat is dus ook niet echt een optie. Eens kijken of ik een 220V relais kan laten sturen door de voeding van de dimmer. Dan worden de buizen pas ingeschakeld als de dimmer aan is, in plaats van gaat… Of dan toch maar wat gaan knutselen aan een inschakelvertraging… Nog een nadeel van de werkende verlichting is overigens dat je nu weer kunt zien hoe goor het ruit eigenlijk is… Dacht je klaar te zijn…

MalawiAquarium

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.