Het glasvezel probleem

Ten minste, volgens zeggen. Een week of drie geleden zou ReggeFiber onze huizen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Iedereen van alles geregeld om zijn of haar huis toegankelijk te maken voor de monteurs. Echter al snel kwam het bericht dat er “een probleem” was opgetreden en dat ze niet verder konden, maar dat we later bericht zouden krijgen. De verhalen over de problemen varieerden. De meterkasten zouden niet onder elkaar zitten. De buis van de KPN zou niet gebruikt mogen worden voor de fiber. De buis van de KPN was te smal en er zat een te dikke kabel in, zodat de fiber er niet bij kon. Tot drie keer toe een vraag gesteld op de internet pagina van ReggeFiber. Tot drie keer toe direct antwoord dat ze de vraag hadden doorgestuurd naar het steunpunt Badhoevedorp en tot drie keer toe verder oorverdovende stilte. We weten dus nog steeds niets. Een snelle blik in de meterkast liet zien dat er inderdaad een erg dikke telefoonkabel uit kwam, maar waar was de inventarisatie vooraf dan voor? Er is speciaal iemand langsgekomen om de meterkast te inspecteren en te kijken waar alles zat en waar het modem zou moeten komen. Fotootje gemaakt van de meterkast. Kennelijk is dat toch allemaal niet genoeg geweest. We wachten dus nog steeds af. Verder kwam ik vandaag op mijn werk, opeens te weten dat er een herhalingscursus BHV was. Men was alleen even vergeten daar een uitnodiging van rond te sturen. Eigenlijk stond ik voor 8 september opgegeven, maar ook toen waren er geen uitnodigingen geweest. Dus vandaag maar meegelopen, kwam de groep ook mooi op een even aantal uit. Alle puntjes weer even op de i gezet. Annie weer tot leven gewekt. Weer een ander type AED bekeken en deze keer een soort quiz met brandmiddelen. We mogen op het terrein geen fikkie steken om te blussen, dat gaan we een keer elders doen, maar deze quiz was ook erg leerzaam.

DSC_9034

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.