The Blue Hole

Vandaag dus vroeg op. Erg vroeg op! Even voor zeven uur met duik tas en onderwater camera voor de deur van het restaurant voor het ontbijt. Om kwart over zeven wordt ik opgepikt door Maltaqua. Toen de deur open ging, direct een tafeltje op een strategisch punt ingenomen. Eerst de toast in het rooster gedaan, toen een dubbele koffie en twee vruchtensap gehaald. Daarna langs het buffet voor de scrabled eggs, beans and sausage. Op weg naar het tafeltje de toast meegepikt en in zeer korte tijd stond dankzij deze militaire actie mijn ontbijt klaar. Alles bij elkaar was ik op tijd om op de auto te wachten in plaats van dat die op mij stond te wachten. Snel nog meer duikers opgepikt en naar de ferry. Dave wilde de boot van kwart over acht hebben om de stroom toeristen voor te zijn. Op Gozo snel dit naar Dwerja, waar we eerst gingen duiken in de “inland sea”. Dat is een binnenmeertje dat via een scheur in de rotswand in verbinding staat met open zee. Hier varen ook de rondvaartboten, dus dat is oppassen geblazen. Na de duik, ter plekke iets gegeten en gedronken, waarna Dave de truck naar boven reedt, richting “blue hole”. Om daar te komen in je volle bepakking, was er een geheel andere uitdaging. Zonder duikuitrusting is het al een wandeling, laat staan met… Maar het was het waard. De zeemeermin die klaar lag viel een beetje tegen, maar daar hadden we onder water hem last meer van. Na de duik was de terugtocht naar de truck de laatste uitdaging. Er hadden al andere duikers terug zien strompelen, dus we wisten wat er zou komen. Gelukkig bleek het wel mee. Snel terug om weer bijtijds de boot te kunnen hebben. Alles ging gestroomlijnd. Terug bij Maltaqua, afscheid genomen van Agnes, Anna en Simone, die me terug reedt naar het hotel. Tot volgend jaar!

TheBlueHole

About Peter Hofman 2099 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.