Zeehondjes

Gisteren op de donateursdag wat “geheime” informatie gekregen. Vandaag zouden er zes zeehonden worden vrijgelaten op de tweede Maasvlakte. Het werd niet aan de grote klok gehangen, omdat eerdere vrijlatingen via de sociale media met een noodgang beken raakten en gadegeslagen werden door rond de duizend mensen. Niet echt relaxed voor de zeehonden en voor de adoptanten die hun zeehondje vrij mochten laten, maar we hadden het toch te horen gekregen. Dus op naar de tweede Maasvlakte. Ter plekke leek het er al snel op dat we goed zaten. Er verzamelde zich een kleine groep mensen rond de post van de reddingsbrigade. Omdat de zeehonden op zich lieten wachten, ben ik nog maar even een cache op gaan pikken die vlak bij lag. Vandaag dus weer een nul-dag weggewerkt. Iemand van de reddingsbrigade gaf telefonisch aanwijzingen aan André van de zeehondencrèche. Die had gisteren al iets op TomTom’s geroepen geloof ik en vandaag bleek inderdaad dat hij er niet handig mee was 🙂 Uiteindelijk kwamen de zeehonden dan toch in zicht. Via een terreinwagen van de reddingsbrigade werden de transportkisten twee bij twee naar een plek langs de kustlijn gebracht, wat inderdaad het nodige publiek trok. De reddingsbrigade had nog een Go-Pro op een stok in het water gezet om de vrijlating vanuit het water te filmen. Die moest drie keer verplaatst worden omdat het water op kwam. Maar goed dat ze waterdichte behuizingen hebben. Toen de kratten open werden gedaan was het een en al verwarring. Een zeehond ging direct richting water de andere keken nog even rond of dat wel de richting was die ze op wilden gaan. Waar is dat zwembad nou? Maar na korte tijd lagen ze allemaal in de branding. En niet veel later was er geen spoor meer van ze te bekennen. Af en toe in de verte nog een koppie wat even bovenkwam, maar dat was het dan ook. Na het eten de dag nog even afgesloten op de kermis in Osdorp.

Maasvlakte2

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.