Only Friends feestje

We hadden een OV kaart op naam voor Colin aangevraagd. Makkelijk nog voor de kinderkorting. In eerste instantie is complete onduidelijk hoe je moet laden, maar na die kaart in een machine geprakt te hebben, bleek dat nu net WEL automatisch geregeld te zijn naar aanleiding van zijn geboortedatum. Gaf goede hoop… Wilde vandaag een automatisch saldo verhoging aanzetten via de site van Mijn OV chipkaart… “Deze kaart kan niet via de website op automatisch verhogen worden gezet, stuur een brief, blahblahblahhhh”. Nou oké, dan maar even vast een vast bedrag er op zetten… 20 Euries er op geladen en klaar toch??? Neeeee: “U kunt nu naar een automaat om uw reisproduct op te halen” ehhh, wattehhhh??? Ik heb gewoon een saldo op de kaart gezet in het systeem… Alsof het geld fysiek op de kaart terecht komt… Die meldt zich alleen maar aan bij het registratiesysteem… Maar goed, we moesten toch nog boodschappen doen, dus meteen even langs een automaat gegaan om dat te regelen. “1 reisproduct geladen”… Mmm oké wederom… En wat heb je dan geladen? Zou die 2o0 euro moeten zijn, maar enige feedback uit het systeem is kennelijk echt te veel gevraagd. Thuis dan maar weer de automatische weg op om die brief de deur uit te gaan doen… En wat denk je… NU lukt het opeens wel?!?!?! Mooi, meteen geregeld dus! Uhhh, wederom : NEE “U kunt nu naar een automaat om uw reisproduct op te halen”. Meteen dus maar gedaan ook, dan ben ik er voorlopig van af hoop ik… Ik weet niet welke automatiserings-trainee dit bedacht heeft, maar… Oh wacht, dat weet ik wel 🙁 Nou ja, op naar het Only Friends vrijwilligers feest dan maar NIET met het OV 🙂 maar met de auto, waar ik ook met Colin nog even de winterbanden onder heb gehangen. Inmiddels wordt hij een echte hulp in plaats van een in de weg lopend, goed bedoelend grumpie. Avondje met vee muziek en het overgrote deel van de mensen inderdaad in jeans en rood gekleed. Na de gedraaide muziek nog eens gospel koortjes met stemmige kerstmuziek. De avond werd afgesloten door Frans Duits. Nooit van gehoord, maar schijnt beroemd te zijn in het Nederlandse repertoire. Nu nog horen of en waar ik Chananja van daar moet plukken.

OVColin2014LancerWInterbanden

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.