Change of plans

Tja, zo kun je bedenken wat je gaat doen op zo’n dag, maar als je dan net op weg bent en Monique appt dat de motor zo’n raar geluid maakt, moet je toch even aanpassen. Ze moest remmen en toen begon het. Een raar geluid, klonk als een lager aan de voorkant. Dus toch maar even langsgaan met mijn motorkleding en helm. De wielen leken geen raar geluid te geven, dus maar even starten voor een proefritje. En meteen maar weer uit… Het hoort namelijk niet te lijken of er een hand knikkers in het blok heen en weer stuitert… Op naar Richard voor overleg. Monique had hem net al gesproken. Voor de snelle voortgang even een aanhanger gehuurd en weer naar Delta Lloyd om de motor op te halen. Daar had ik geen trekhaak voor laten monteren 🙁 maar toch wel handig dat die er op zit, Hoe sneller hij bij Richard staat, hoe sneller we iets weten. Nou, blok zit vast. Spanner van de distributieketting was stuk. Door het remmen kon daardoor de ketting een tandje verschieten waardoor de kleptiming om zeep is. Waarschijnlijk staat er nu een zuiger omhoog en de bijhorende klep naar beneden. En daar is dus geen ruimte voor in het blok. Vandaar dat de boel vaststaat. Richard gaat nu analyseren wat de daadwerkelijke schade lijkt te zijn om vervolgens te beslissen wat verstandiger is: repareren of een ander blok…. Een ding is in ieder geval wel vast zeker: dit gaat geld kosten 🙁

YamahaKaduuk

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.