FZ6S2 RJ14 blok

Druk op zoek naar een tweedehands motorblok voor de motor. Mocht reparatie niet economisch verantwoord zijn… Er zijn er toch wel wat te koop, maar veelal te oud. Ik zoek er een met een bouwjaar 2008. Yamaha heeft door de jaren heen, verschillende uitvoeringen op de markt gebracht en het plaatsen van het juiste blok lijkt me wel van belang. Ik vond in ieder geval een FZ1 blok 🙂 Maar 1000cc in een 600cc frame is misschien niet al te handig. Ook voor mij zelf is dat niet handig… Binair gaspedaal hè “aan” of “uit”… Maar dan valt dan toch mijn oog op een 2008 fazer blok! Ja… Leuk… Mooie foto… Prijs binnen verwachtte gebied… Verder kan ik er niets van zeggen. Advertentie naar Richard gemaild en later even over gebeld. Hij blijk ons blok al redelijk uit elkaar gekregen te hebben. De boel zat in ieder geval vast vanwege de distributieketting die in elkaar gefrommeld zat. Er is nu dus een hele kleine kans dat er geen kleppen tegen cilinders aan zitten, maar daarvoor moet hij een lek test uit gaan voeren. En dat apparaat heeft hij net van de week uitgeleend. Krijgt hij, als het goed is, morgen terug. Op zijn verzoek naar die blok verkoper gemaild of de tap einden van het uitlaat spruitstuk goed zijn, want die van ons moeten met geweld verwijderd worden en vormen ook weer een kostenpost anders. Het wordt een beetje afwegen wat goedkoper is, vervangen of repareren, maar dat gaan we van de week horen. Aan het eind van de dag Monique uit haar werk gehaald, want het openbaar vervoer is iets te onzeker in verband met het afgesproken etentje met Esther en Hans. Dus samen met Colin, mama opgehaald. Colin vervolgens bij oma Tiny afgeleverd en op naar Velserbroek. Samen met Esther en Hans gegeten bij de eet-keuken. Een combi restaurant waar je kan en klaar van het buffet kunt halen, of spul laten wokken of van de plaat bakken. Het Aalsmeerse EetZe, maar dan in Beverwijk. Aansluitend deel drie van The Hobbit gezien. Eigenlijk was het echte verhaal al na een half uur af, maar ze hebben het nog flink weten uit te melken. Ze hebben echt hun best gedaan om er drie films van te maken. Een beetje veel van het goede, maar ja… Thuis nog een berichtje van de motor-man. De krukas draait nu vrij rond. Dus met een hele boel mazzel hebben de kleppen niet al te veel schade op gelopen. Maar dat moet een lek test uit gaan wijzen.

Hobbit3

About Peter Hofman 2106 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.