Fileleed

Vanmorgen weer op weg naar Apeldoorn. Het was nu behoorlijk wat drukker. Eerder weggegaan, maar later aangekomen. Als het ook maar een beetje motregent, kan opeens niemand meer autorijden lijkt het wel. Maar goed, ik was niet eens de laatste. Lekker door met de cursus. Veel knutselen met Solaris 11. Leuker dan droog naar sheets te zitten kijken. Totdat… De Automated Installer hele vage fouten begon te geven. Ook op een vreemde plek in het proces. Na veel trouble shooten er niet uitgekomen. Ook Pim, de instructeur, kwam er niet meer uit. Het leek om een corrupt bestand te gaan, maar een rsync van de boel gaf ook geen oplossing. Tot ik me herinnerde dat ik gisteren de muis uit de pc wilde halen en per ongeluk de usb disk er uit had getrokken. Misschien was het file systeem wel corrupt geraakt. Hoewel je daar dan wel meldingen van zou verwachten. Toch het repo filesysteem maar weggegooid en opnieuw aangemaakt. Het opnieuw syncen van de repo ging echter te lang duren. Dus op naar huis… De file in bleek. Het was zo mogelijk nog drukker dan vanmorgen en het heeft uiteindelijk twee en een half uur geduurd voor ik thuis was. Bij mams dan, want die had Colin uit school gehaald. Na een lekkere lasgana, naar huis en de Solaris cursus maar weer opgestart. Verder met waar ik gebleven was. Maakt nu niet uit als het lang duurt. Alles ging goed en snel was de repo server weer in de lucht. Dus de installatie maar weer opgestart. En verdomd… Hij liep door. Gaf niet meer de chash fouten en downloadde alles vanaf de repo server. Dus toch een corrupt filesysteem, hoogstwaarschijnlijk door het verwijderen van usb disk. “Install fase …  started”. Dat kon nog wel een poos duren. Daar ga ik niet meer naar zitten kijken. Laat maar lekker door reutelen. Ik zie morgenochtend het resultaat wel.

FileCollage

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.