Imitation Game

Vanmorgen naar Amsterdam Zuid-Oost gegaan naar Woon Expres. Er moesten wat dekentjes voor op de bank komen, zodat de watjes het niet meer zo koud kregen. Daar zagen we meteen bergen kussentjes die niet zouden misstaan bij Bep in haar nieuwe huis. Tijdens het heen en weer appen om af te stemmen hoe of wat kwam opeens de melding dat het niet zo best ging met Rachel, dus wel hebben de kussen discussie maar even gelaten voor wat hij was. Bij de Gamma nog keilbouten en siliconenkit gehaald om het badkamer meubel verder af te werken. Ook nog stukjes tapeind en moertjes om het tafeltennis netje van Colin op een latje te monteren, zodat we nu “echt” kunnen tafeltennissen op de grond tussen zijn bed en zijn kast. Meer opdegrondpingpongen dus eigenlijk, maar ach, we hebben lol. ‘s Avonds naar Cineworld, Beverwijk voor “The Imitation Game“, de film over het leven van Alan Turing en met name over het breken van de Enigma codeer machine in de tweede wereldoorlog en het daar uit voortkomende eerste geautomatiseerde gegevens verwerkings-apparaat, ofwel : de eerste echte computer. Dus lekker twee uur naar encryptie kijken. Dat is zo interessant dat er vanmiddag al nul (0, nada, niente, geen, niets, enz…) boekingen waren toen ik keek. Toen ik aan het eind van de middag mijn stoel uit ging zoeken, bleek het al wat drukker. In de bios waren er uiteindelijk toch nog 15 mensen in de zaal. Zo blij dat ik toch maar gereserveerd heb 🙂 De film bleek achteraf opvallend goed. Niet wat ik er van verwacht had. Zijn jeugd, de oorlog en zijn einde liepen door elkaar heen en vulden elkaar aan. Zo van “hoe is het gekomen”. De inhoud lijkt wel een beetje in elkaar geperst en loopt niet helemaal gelijk met de boeken die ik over de periode heb gelezen, maar dan zou de film wèl saai geworden zijn denk ik.

TheImitationGame

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.