Kaj Munk

Vandaag met Annet, de Berg van Starrenbroek gevonden. Een eervolle vierde plek in het logboekje. Helaas weer geen eerste, tweede of derde, maar met de fanatici die hier in dit land cachen, behoort dat ongeveer wel tot de onmogelijkheden. Ook bericht gekregen dat de motor klaar was. Na Colin uit school gehaald te hebben, eerst naar Richard gereden om het oude motorblok op te halen. Dat gaan we voorlopig even opslaan, zodat we reserve onderdelen hebben voor het geval het nieuwe blok toch nog verrassingen blijkt te hebben. Maar voorlopig loopt het als een naaimachientje, dus dat zal wel loslopen. Morgen de motor zelf ophalen. Na de boodschappen en het eten, met Colin en Monique naar de open avond van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Dat blijkt een erg leuke school te zijn. Wel giga groot met 1800 leerlingen, maar die zijn verdeeld in drie hoofdgroepen. Brugklas, onderbouw en bovenbouw. Het technasium deel is op niveau HAVO en bestaat uit veel doe dingen. Er is ook een science deel wat op VWO niveau geven wordt. Dat is meer het denk deel. Hier worden dingen bedacht en ontworpen. Er waren veel leuke dingen te zien uit de techniek hoek. Er werden Lego blokjes geprint met een 3D printer. Er waren een aantal Lego EV3 Mindstorm modules die leuke dingen deden, geprogrammeerd door de leerlingen. Een scheikunde lab, waar magisch zand gedemonstreerd werd, maar ook demo’s van geheugenmetaal, alcohol destillatie, polymeer bolletjes die water op konden nemen en meer dingen die je voor andere dingen toe kunt passen. En daar denken ze dan veel over na. Verder een groot teken lokaal met alle technieken. De geschiedenisles wordt ook gegeven door middel van tekenen en stripboeken. Voor ieder wat wils dus. Colin is al verkocht, die hoeft de overige scholen niet eens meer te zien. Maar daar gaan we toch ook maar even kijken.

KajMunk3DPrinter

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.