Kaj Munk 1 – Keizer Karel College 0

Vanmorgen maar weer eens gekeken of er nieuws was uit glasvezelland. Op de site van Reggefiber werd niet meer gejuigd dat het bijna rond was in ieder geval, maar ook geen berichten over de verder stand van zaken. Dus maar weer een bericht achtergelaten via het contact formulier. Deze keer een klacht.
Wij wachten in de Thomsonstraat al heel lang op het daadwerkelijk aansluiten van onze woningen. Er is ooit een start gemaakt, een probleem opgetreden en vervolgens is er niets meer gebeurd. Op diverse vragen via deze site of via de mobiele glasvezelwinkel heb ik nooit enig antwoord gekregen. Ook dit bericht zal het enige antwoord wel zijn dat het doorgestuurd is, waarna doodse stilte volgt.

Ik zou nu toch eindelijk wel eens graag weten waar we aan toe zijn.

En tot mijn stomme verbazing, werd ik zowaar gebeld! Uitgelegd hoe het gegaan was. Bleek in het systeem te staan dat er niets was aangelegd omdat de bewoner tot drie keer toe niet thuis was geweest, ehhhhh ?!?!?!?! Dat maar even ontkracht en gemeld hoe het echt gegaan was. En dat het niet alleen ons huis was, maar zo een beetje de hele Thomsonstraat. Hij ging bellen en zou weer contact met me opnemen.

En weer tot mijn verbazing, werd ik een kwartier later inderdaad weer gebeld. Het was hem duidelijk geworden. De kabels konden niet door de bestaande KPN buizen naar binnen geleid worden. Vanwege de betonnen constructie en de ingegoten gas- en elektriciteitsleidingen, mocht er ook niet zomaar geboord worden voor de glasvezelkabels. De aannemer heeft inmiddels toestemming weten te krijgen van Ziggo, om de glasvezelkabel door hun buis te leiden. In de komende weken zou dit gerealiseerd worden. Ben benieuwd, wordt vervolgd!

Vanavond nog naar de open avond geweest van het Keizer Karel College in Amstelveen. We waren deze keer op tijd voor de introductie en die klonk heel goed. Maar misschien te goed. De algehele indruk van deze school was wat minder prettig dan het Kaj Munk. Colin had ook al heel snel zijn oordeel klaar: dit wordt het niet. Best een mooie school verder. Voor de tweede keer op tot “excellente school” benoemd, dus dat zit wel goed. Maar een beetje een kak-school. Echt Amstelveen, zeg maar. Twee gehad, één te gaan : het Calandlyceum. Die hebben ook een technasium.

KeizerKarelCollege

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.