Badkamer…

Het triggeren van mijn camera als er iets gebeurd, begint toch weer te kriebelen. Op statief zetten bij mijn moeder, gericht op de voederplank en automagisch een foto maken als er een vogeltje land. Modules als Arduino en Raspberry pi zijn prima voor deze doeleinden te gebruiken. Maar dat vergt wel weer veel uitzoekwerk en daar heb ik momenteel eigenlijk geen zin en en ook geen tijd voor. Dus google je maar wat verder. En in je history kom je dan weer de PhotoDuino tegen. Want zoals veel dingen, is een ander ook al eens tegen dezelfde problemen aangelopen. De PhotoDuino is een kit die gebaseerd is op de Arduino ( duhhh ) en al geprogrammeerd is om te kunnen reageren op diverse signalen. Lichtsluis die doorbroken wordt, druksensor die belast wordt, bepaald geluidsniveau of een timer inpuls. Verder kan het apparaat nog twee losse flitsers ook aansturen. Hebbuhhhhh. Wie weet, ooit.. René is nog even langsgekomen om te inventariseren wat hij precies nodig had om het badkamer meubel weer aan te sluiten. Iets van puntstukjes of zo. Nou daar gaat hij voor zorgen. Ik ga ondertussen de wasbak aan het meubel kitten met siliconekit, zodat er geen water het meubel in kan lopen. Is zelfs een vereiste voor de garantie! Verder nacht twee van de stand-by in het verschiet.
photoduinoMerged

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.