Geocaching

Vandaag met Monique meegelopen die haar eerste eigen geocache deed, op haar eigen account met haar eigen gps. Meteen een multi (Groenendaal) om met waypoints te stoeien en meteen een van het pijl-en-ga kaliber. Dus naast vaste coördinaten, ook een “loop van hier, 321 meter in richting 181 graden”. Dat moet je ook weer op een speciale manier doen. Alles ging vlekkeloos en we kwamen dan ook zonder problemen bij de cache uit. Die lag in een voortuin en tijdens het loggen ging de deur open voor een praatje en koffie of thee. Dat laatste hebben we maar afgeslagen vanwege de tijd en andere plannen, maar het praatje was gezellig. Op aangeven van de cache eigenaar nog een andere traditional in de buurt opgepikt (Iets te drinken ??). En toen weer op weg naar huis. Colin had zowaar zijn huiswerk gedaan. Op een dingetje na war hij niet uit kwam, maar na uitleg heeft hij ook dat gedaan. Het wordt nog wat. Mag ook wel, want na de zomervakantie mag hij naar het voortgezet onderwijs. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat het Kaj Munk College in Hoofddorp, maar we hebben nog een open avond op het Caland Lyceum te gaan. Morgen Bep en Coen helpen met de laatste loodjes van de verhuizing. Daar in de buurt meteen de dry land shark TB dumpen in “de dolende drinkfles”, want die TB wilde graag op natte plekken komen… Nou ja, na een onderwater cache is een duiker wel de eerstvolgende mogelijkheid 🙂

DSC_0134

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.