Caland Lyceum

Of de oude Osdorper Staats Gevangenis 🙂 Weer een open dag. Deze keer een technasium op VWO niveau. Waren het Kaj Munk en KKC grote scholen, het Caland zo mogelijk nog groter. Ook hier de technasium afdeling bezocht. Er heerste een hoog nerd gehalte. Veel relatief slimme scholieren. Ook hier weer 3D printers. Maar ook een lasercutter, waar een jongen sleutelhangers met namen graveerde. Ook uitleg over diverse projecten die men gedaan had voor het bedrijfsleven. Een onderzoek voor de politie Utrecht over methodes om bloed te detecteren. Een onderzoek over helikopters op schepen. Op welke manier kunnen die het beste landen en staan zonder bij deining van het dek te schuiven. Een methode om illegale boskap in Malawi tegen te gaan door het bouwen van klei ovens die werken op samengeperste gras briketten. Een magnetron die aan de hand van de barcode op het product automatisch het product bereidt. En veel, veel meer. Colin heeft nu het Kaj Munk en het Caland Lyceum op een gedeelde eerste plaats staan. met toch een lichte voorkeur voor het Kaj Munk. Hij kan er nog even over nadenken.

ColinTag

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.