yum update

Vandaag dan de eerste pluk servers die volgens het nieuwe patch management aangepakt worden. We gaan inregelen dat alle servers tweemaal per jaar naar het hoogst uitgebrachte niveau gebracht worden. Dan weten we dat alle aanpassingen die in de tussentijd uitgebracht zijn voor de besturingssystemen, ook daadwerkelijk geïnstalleerd zijn. Dan zijn alle machines eindelijk een keer allemaal op hetzelfde niveau, binnen hun basis versies. Iets wat we al een hele tijd proberen te realiseren, maar wat vaak op tegenstand stuitte, hoewel we het eigenlijk contractueel verplicht zijn. De Gemeente Amsterdam wilde graag voorop lopen, dus vandaag moest de testomgeving er aan geloven. En tot mijn vreugde en best wel verbazing, ging het vlekkeloos. Kennelijk is de voorbereiding die we gedaan hebben afdoende geweest. Vijith van MindTree liep tegen één probleempje op, waar hij niet uitkwam, maar dat heb ik ook snel recht kunnen strijken en binnen de gestelde tijd (kantooruren) was de hele omgeving van 33 servers op het hoogste niveau gebracht. Het probleem waar hij tegenaan was gelopen, moeten we wel nog even kortsluiten, want dat bleek een repository te zijn die wij niet kennen en die niet beschikbaar was. Daar liep het proces op stuk. En dat kan toch niet de bedoeling zijn. Volgende week de acceptatie omgeving! Ondertussen bij de koffie genoten van een lekker stukje chocolade dat Annet meegenomen had uit Livigno.

Livigno

About Peter Hofman 2197 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.