Zwaardje

Vanmorgen thuis gewerkt, omdat de makelaar langs kwam om de waarde van het huis te bepalen. Die waardebepaling hebben we nodig voor het bekijken of een van ons beiden in het huis kan blijven wonen. De goede man kennen we van school, want zijn zoontje zit ook op de Rietveldschool. Die is door het huis gegaan met zijn fototoestel en heeft de belangrijkste zaken vastgelegd. Als het goed is, krijgen we morgen de waardebepaling. Daarna is Monique Colin uit school gaan halen en naar de houtbewerkingscursus gegaan. Ik ben nog even in Hillegom door gaan werken. Joep, de jongste van Annet, wil ook de ICT in en had gevraagd of hij een dag met me mee kon lopen. Dat stuitte op mijn werk op hevige tegenstand van de security officer. Aan de ene kant logisch, aan de andere kant breek je je nek over de trainees bij ons, dus… Maar goed. Thuis werkend, kon hij ook meekijken met wat mijn werk ongeveer inhield. Daarna op weg naar Only Friends. Dat tripje had ik behoorlijk onderschat. Dat duurde toch wat langer als ik ingeschat had. Maar goed, dat geeft nooit problemen. De motor behoorlijk leeg gereden en volgetankt. Het verbruik van het nieuwe blok valt een ietsiepietsie tegen. Het oude blok liep zo’n 1 op 19.5, het nieuwe blok doet nu 1 op 17. Dat scheelt zo’n 30 kilometer op een tank. Binnenkort maar eens aan Richard vragen of daar iets aan af te stelen is, of dat de ECU nog aan onze rijstijl moet wennen, of dat we gewoon pech hebben. Weer thuis, had Colin zijn project af. Het zwaard was netjes gevijld, geschuurd, gepoetst en in de olie gezet. Ook al bij de schoenmaker geweest om het handvat van een lederen greep te voorzien. Die adviseerde echter om bij de sportwinkel gewoon een grip van een tennisracket te halen. Dat is makkelijker en beter. En hij kan dan nog zijn eigen kleur ook uitkiezen. at gaat het dus wel worden denk ik. Zijn nieuwe project mocht hij zelf uitzoeken. Ik begrijp dat dat een klein tafeltje voor zijn drinkbeker naast zijn bed gaat worden. Ben benieuwd! Wordt vervolgd!

HoutenZwaard

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.