Hervormd Lyceum Zuid

Na een dagje werken, samen met Colin, Monique uit haar werk gehaald en direct door naar het Hervormd Lyceum Zuid. Daar wilde Colin nog kijken. Er waren leerlingen op de Rietveldschool geweest om hun school te promoten en dat had zijn vruchten afgeworpen. Het leek sowieso een populaire school, want er stond een rij tot het volgende stratenblok van mensen om binnen te komen. De stagnatie zou ook veroorzaakt kunnen zijn doordat, waarschijnlijk de directeur, iedereen een hand gaf bij binnenkomst. Het was echt ene oude school. Kreeg echt het gevoel of ik weer op de HAVO was. Niet dat dat slecht is, maar hier dus geen 3D printers en lasercutters. Maar dat kan ook komen doordat ze hier geen technasium stroom hebben. Verder leuke dingen te zien in de lokalen. Met name de wat meer praktische vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde. Leuke demo’s en proefjes. Had Colin bij Kaj Munk een stukje speksteen gesneden en bij Caland een sleutelhanger label met zijn naam laten maken, hier werd hij aan de hand genomen om een ballon aangedreven hovercraft te maken. Eerst met een liniaal het midden van een vierkant plaatje plastic bepalen. Daar vervolgens met een boor een verzonken gat in boren. Bij de werkbank terug, een stukje pvc pijp afzagen en dat met lijm in het geboorde gat gelijmd. Als je nu een ballon opblaast en die op dat pijpje plaatst, heb je een hovercraft gekregen. De luchtstroom ontsnapt door het kleine gaatje en vormt een luchtkussen tussen het plaatje plastic en de ondergrond. En dat ging als de brandweer! In het scheikunde lab nog diverse stoffen in een bunsenbrander gegooid om de effecten van vuurwerk te zien. Een stand met geurproeven. En nog wat meer proefjes. Toen zat het er al weer op en was de avond over. Best wel een leuke school, maar het gaat waarschijnlijk toch Kaj Munk worden.

HovercraftGooien

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.