Animaris Rhinoceros Transport

Colin naar school gebracht voor een ochtendje film. Ze waren om 12 uur allemaal al vrij en daarvoor werd ook niet veel meer uitgevoerd zo vlak voor de vakantie. Na school wilde Colin nog afspreken met Ian. Ik wilde nog naar het pannenkoekenhuis, waar Annet naar toe wilde komen na haar vergadering. Dus we hebben daar lekker met z’n vieren zitten smikkelen. Vervolgens naar Lijnden gereden, waar Colin zich al een paar keer had verbaasd over een of andere reusachtige metalen draak robot in een kooi. Dit blijkt sinds kort een geocache te zijn In de beschrijving wordt uitgelegd dat dit een van de creaties is van Theo Jansen, genaamd “Animaris Rhinoceros Transport“. De cache heet overigens gewoon “het beest“. Maar Theo Jansen staat bekend om de gigantische bouwsels die zich met de minste inspanning laten verplaatsen. Sommige zelfs door de wind. Hij is hier wereldberoemd mee geworden. Nu weegt “het beest” bijna drie ton, dus de wind zal hem niet op gang brengen, maar een mens kan hem bewegen en op YouTube is te zien hoe het beest zich verder door de wind wel voort laat stuwen.

theo-jansen-Animaris-Rhinoceros-Transport

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.