Er wordt er een jarig…

Monique bleek opeens plannen te hebben vandaag, dus vanmiddag alleen naar de verjaardag van Lex gegaan. Hij is weliswaar dinsdag pas jarig, maar viert het vandaag vast. Meteen maar uitgelegd hoe de vork in de steel zat, aangezien er toch vragen kwamen omdat ik alleen was. Hebben we die drempel ook maar gehad. Vigo kwam inmiddels gewoon binnenlopen. De vorig keer dat ik hem zag, lag hij nog schattig in de hoek van de bank baby te wezen. Maar die maakt nu ook het huis onveilig. Thuis maar weer een poging gedaan om de Photoduino firmware te compileren, weer met hetzelfde resultaat: vage fouten. Wat gezocht op internet en er schijnt een oudere versie van Arduino the zijn die de meldingen niet geeft. Maar die werkt weer niet met de laatste Photoduino versie 1.1. Daar dus 0.9 van gevonden en die wilde wel compileren met de 0023 versie van Arduino. Volgen jullie het nog? Nou, dat was toch niet wat de bedoeling was, dus maar een oproep op het Arduino forum zetten. Om de correcte foutmeldingen te krijgen, de 1.1 firmware weer compileren met de 1.6 versie van Arduino. En tot mijn niet geringe verbazing… Geen fouten… Ehhh… WTF??? Snel met de laptop naar boven waar de Photoduino aan de voeding en aan de USB kabel hing. Kijken if de firmware in de Arduino geladen kan worden. Aansluiten… Nieuwe hardware gevonden… Drivers laden… Wat er allemaal nog fout kan gaan!!! Maar gelukkig verder heen problemen en na een kort piepje, bleek de Photoduino te werken! Nu snel nog alle sensor kabels maken.

PhotoDuinov11

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.