Zuid Hollands Laarzenpad

Vandaag weer een dagje cachen met Annet. Onder andere. Eerst bij haar moeder langsgeweest, zodat ze in ieder geval even het bed kon verschonen. Doet Annet normaal op maandag, maar dat kon deze keer niet. Ook nog even twee “statefels” opgehaald bij Luuk en Danique. Dit voor de reunie van de basisschool die vrijdag a.s. is. Daarna op naar Lissen. Tegenover de beroemde Keukenhof, zit landoed Keukenhof. Een mooi park met een leuk kasteeltje er in. Rond en door dat gebied loopt het Zuid Hollands Laarzenpad. Dat pad is deel van een multi cache “Landgoed Keukenhof: van Strandwal tot Bollenteelt“. Het laarzenpad deed al snel zijn naam eer aan. Vanwege de veenondergrond is het eigenlijk altijd drassig en blubberig. Maar dat mocht de pret niet drukken. Alle tussenpunten waren goed te vinden en de vragen prima te beantwoorden. Halverwege het pad, lwam er nog een traditional op de kaart, “Watergeest” die we ook meteen maar hebben meegepikt. Op de plek waar we de eindcoordinaat bepaald hadden, bleek inderdaad de cache te liggen. Deze keer geen rekenfouten gemaakt. Na deze flinke wandeling snel weer naar de auto voor de huisreis. Onderweg nog heel even een tussenstop in de Zilk, want daar hadden we nog een coordinaat bepaald voor een multi waar we eerder veel problemen mee hadden. “Klein rondje de Zilk” had ons heel wat hoofdbrekens bezorgd, maar daar had ik dan toch een coordinaat voor bepaald. Ter plekke was hij niet te vinden. Buurtbewoners hielde stiekun hun mond dicht, anders zou de cache eigenaar boos op ze worden 🙂 Maar die kwam zelf al naar buiten strompelen met een knie-blessure. Een kleine hint van haar, zorgde dat mijn oog op de cache viel. Een oude bout op een hekje. Erg listig gedaan. Daarna snel door naar Hillegom. Wraps met diverse soorten vlees en andere meuk gegeten en verder lekker een avond bank hangen. Die wandelingen zijn leuk, maar ook erg vermoeiend.

DSC_0436

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.