Kabeltje

Zo, de eerste werkdag van de week zit er weer op. Het was maar een weekje vrij, maar het was wel een lekker weekje. Nu weer snel in het gareel. Gelukkig is het gezeur niet veranderd. Alleen heeft Jos nu een noice-canceling hoofdtelefoon gekocht. Wat en uitkomst! Jammer dat ze niet echt gratis zijn. Je zet hem op en als je hem inschakelt, hoor je het stil worden. Alleen echte gesprekken komen door, ook wel iets vervormd, maar de achtergrond ruis ben je kwijt. Kost wel 150 euro en dan is het nog een van de goedkopere, maar dit is zeker het overwegen waard als ons kippenhok zo druk blijft. Vanmiddag nog even de antenne kabels voor de onderwater Wi-Fi camera’s gemaakt. Aan beide uiteinden een stukje van 6,25 centimeter blank gemaakt, vertind en weer geïsoleerd met krimpkous. Eerst in de magnetron even getest of de krimpkous warm wordt. Als dat in de magnetron gebeurd, zal het Wi-Fi signaal er ook niet doorheen komen. Gek genoeg gebruiken Wi-Fi en een magnetron een signaal met dezelfde frequentie: 2.4 GHz. Tijdens het klussen bleek dat het korte stukje kabel defect was. Dat was dan waarschijnlijk meteen de reden waarom het systeem niet werkte de vorige keer. Dus volgende keer een nieuwe poging.

WiFiAntenne

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.