Verjaardag

Vanmorgen eerst mijn telefoon en email gecontroleerd of er iets te melden was naar aanleiding van de patch ronde gisterenavond. Ik wist al dat het patchen op zich klaar was en gelukt. Dat hadden ze in India supersnel gedaan. De enige denkbare procedure die zo snel zou gaan bevalt me niet helemaal, maar goed, dat is hun risico. De enige manier om het zo snel voor elkaar te krijgen is achter elkaar inloggen op de servers en “yum update” uit te voeren, zonder te wachten tot de vorige klaar is. Na de laatste op dezelfde manier “shutdown -r now” en klaar. Mocht er in de procedure iets fout zijn, zie je wel meteen een stuk of 25 servers omvallen en heb je een aardige klus om het weer recht te trekken, maar zoals gezegd, dat was hun risico. Vanwege de snelle patching, had de klant gisterenavond al een deel getest. Vanmorgen nog meer en op één applicatie na is vandaag alles getest en goed bevonden. De laatste applicatie kan morgen pas getest worden. Vanmiddag nog even op verjaarvisite bij Jolanda in Monnickendam. Die vierde vandaag haar verjaardag, omdat ze van de week late dienst had. Was nog een beetje verwarring geweest, want ik werd ‘s avonds pas verwacht, maar goed, geen probleem. Haar moeder was er ook ‘s middags al. Weer thuis werd een laatste controle poging van de patches nog zeer lastig gemaakt door het niet beschikbaar zijn van de reguliere beheeromgeving. Zo jammer dat het enige apparaat wat je echt nodig hebt, dan niet beschikbaar is. Gelukkig vloeit er geen bloed uit.

ZoJammerHe

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.