JoopZelf

Na weer een fijne eerste werkdag van de week op bezoek bij ome Joop. Die had problemen met zijn pc en was in een truc getuind door een aanbevolen programma te kopen, dat wel 7 problemen op zijn pc had gevonden en die op kon lossen waardoor zijn pc weer zou lopen als nooit te voren. Toevallig net in de aanbieding natuurlijk! Bwehhh. Beetje jammer dat steeds meer programma’s dit soort geintjes uit halen om nietsvermoedende gebruikers geld uit de zak te kloppen. Maar goed, hij had die licentie voor een jaar nu eenmaal, dus waraom niet eens kijken of dit programma zijn claim waarmaakt. De niet geheel voor de hand liggende installatie- en activatieprocedure door weten te lopen en de schoonmaak actie gestart. Kon 30 minuten tot enkele uren duren… Na een half uur, toonde het balkje met de voortgang, dat het eerder enkele uren zou worden. Nou ja, haast hebben we niet. Nog een colaatje gedronken en weer op huis aan gegaan. Morgen horen we de uitslag wel. Mocht het weinig uitgemaakt hebben, kan ik nog kijken naar een geheugenuitbreiding. Er zit namelijk “slechts” 2 GB in, of naar een Ubuntu installatie. Ome Joop gebruikt toch geen speciale Windows programma’s. Alles wat hij doet is prima via Ubuntu te doen, maar dan zonder de bloatware die Windows met zich meebrengt. Maar eerst maar eens afwachten wat Grimefighter allemaal doet…

avast-GrimeFighter

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.