Let there be light

Dat is ten minste wat er door de glasvezel heen gaat: licht. In de loop van de ochtend kreeg ik een halve nood-oproep van Monique. Ze waren bezig om bij ons glasvezel aan te leggen, maar ze moest Colin uit school gaan halen en met hem naar de cursus houtbewerking. Heb gezegd het even aan te kijken en tegen half twaalf te laten weten of ze klaar waren of niet. Nou dat waren ze niet, dus snel mijn spullen gepakt en naar huis gereden. Ik heb thuis verder gewerkt terwijl de monteurs bezig waren de boel aan te sluiten. Dat was alles bij elkaar zo gebeurd en ze waren klaar vlak nadat Monique weg was gegaan. Het doormeten was kennelijk sneller gegaan dan verwacht. Het meetteam zat al stiekem op de fiber te kijken toen ze nog bezig waren met afmonteren, dus toen de monteur vroeg de fiber door te meten, kreeg hij eigenlijk meteen te horen dat hij in orde was. Dus… Nu kan het xs4all abonnement overgezet worden van VDSL naar glas. Dat moet dan, zeker upstream, een flink poepie sneller gaan. Ook kunnen er nu meerdere tv decoders aangesloten worden. Laat Colin het maar niet horen! Wil hij ook tv op zijn kamer (en nee, dat heeft hij nog niet). NA het thuis werken nog naar Only Friends. Nog steeds verkouden, maar toch maar proberen. Heb er twee sessies uit kunnen persen, maar toen ging het weer tegen vallen. Gelukkig vrijwilligers genoeg, ondanks wat vakantiegangers, dus lekker verder op de kant geholpen.

Glasvezelkastje

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.