Eclips

Vanmorgen eerst Colin naar school gebracht. Kon nog even snel heen en weer omdat mijnheer zijn laptop vergeten was. Vanwege de eclips vanmorgen ook een kijker met astrosolar filter meegegeven. De juf even uitgelegd wat het was en waarvoor. Mocht er nog iets te zien zijn, kunnen ze dat in ieder geval veilig proberen. Maar helaas was de bewolking toch veel te dicht. Hier en daar wel een opklarinkje, maar niet echt spectaculair. Op een moment dacht ik dat het wel redelijk helder was en toen ik een blik naar buiten wierp, zag ik inderdaad de eclips. Snel de camera opgetuigd en neergezet. Met het filter was er niets te zien. De bewolking was toch te dicht. Maar wel zo dicht dat ik zonder filter kon fotograferen. Niet al te lang kijken, de bewolking filtert het zichtbare licht wel, maar de schadelijke uv straling komt gewoon door. De opklaring duurde niet meer dan 5 minuten, maar dat was net genoeg om een paar leuke foto’s te maken. Toch nog eclips foto’s dus! Volgende kans ergens in 2021. Na de boodschappen nog even in de box gekeken welke wielmaat mijn oude Senna MTB heeft. Die binnenbanden zijn echt aan vervanging toe en misschien de buitenbanden eigenlijk ook wel. De bandenmaat is in ieder geval 26″ 2,0. Maar de buitenband schijnt ook nog een soort code te hebben. Op de foto zie ik in ieder geval dat die eindigt op 559. Jammer dat er nog wat voor moet. Morgen nog maar even opnieuw over de rommel in de box klimmen.

DSC_0650

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.