Geen haan geeft toe dat hij ooit een eitje was.

Hoewel de noice canceling dopjes beduidend minder goed werken dat de over-je-oren versie, weegt dat nadeel niet op tegen de pijn die de grote hoofdtelefoon gaat doen na verloop van tijd. Nog even afwachten tot het van de week een keer een echt kippenhok is. Het aanzetten van een muziekje op de oortjes helpt overigens ook wel om het wat prettiger te maken. Dat ze minder goed zouden dempen als de grote broer, was overigens te verwachten. Voorlopig zie ik het nog niet als nadeel. Dan kan ik net zo goed een GAMMA demper opzetten. In de pauze nog even bij de Praxis gekeken naar een fietsslot en een koplamp voor de fiets van Colin. Genoeg te zien, maar past het? Toch maar even wat foto’s maken van de plekken waar een en ander moet komen. Zit er nu wel of geen gat? Na de pauze maar weer eens gepoogd het bare-metal-restore systeem voor RedHat aan de gang te krijgen. Ik had een tool gevonden genaamd MondoRescue, maar de eerste poging daarmee was niet zo succesvol. misschien ook eerst maar proberen of je van de recovery dvd kunt booten vóór je je systeem echt om zeep helpt. Dus deze keer beter testen. De installatie had nog voeten in de aarde. Maar dat krijg je als je de oude i386 software op een x86_64 wilt gaan installeren. Download van de x86_64 software loste dat probleem ook weer op. De eerste backup ging goed. Voor alle zekerheid een tweede 30GB diskje aan de vm gehangen en die bovenaan gezet. Als Mr Murphy zich er nu een beetje buiten houdt, blijft de originele disk intact. We gaan het afwachten. Na mijn werk, Colin opgehaald en op naar Cor voor een hoognodige knipbeurt. We moesten beiden hoognodig gekortwiekt worden. Na Cor meteen weer naar huis om snel iets te eten. Colin kon daarna even naar mijn moeder, want Monique en ik hadden een afspraak bij de mediator. Die had eindelijk alle papieren en was aan het reken geslagen. De uitkomst was dat we beiden de ander uit konden kopen. We kunnen dus nu gaan beslissen wie in het huis blijft en wie er uit gaat. Het huis hoeft niet verkocht te worden. Lekker dat Colin in ieder geval zijn veilige omgeving kan houden. Al was het maar in deeltijd. Verder had René (de mediator) vast een concept convenant opgesteld uitgaande van het feit dat Moon in het huis bleef en dat Colin bij haar ingeschreven zou zijn. Dat laatste alleen omdat dat financieel interessanter is. Omdat ze een lager inkomen heeft, krijgt ze dan een hogere bijdrage voor een inwonend kind dan ik zou krijgen. Verder meteen voor volgende week een nieuwe afspraak gemaakt. Dan hebben we wel besloten wie hier blijft wonen. Morgen gaat Monique nog naar het steunpunt hier voor een uittreksel uit het geboorteregister van Colin en een uittreksel uit het huwelijksregister. Dan hebben we waarschijnlijk alles om de scheiding op zich te regelen. Ondertussen zat ook mijn nieuwe piercing in de brievenbus, dus de uitdaging om die weer op zijn plek te krijgen ligt er nu ook nog. Ben benieuwd hoe ik dat aan ga pakken…

Piercing

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.