De code ontrafeld

Vandaag lekker zitten froebelen met strookjes papier. Die kwamen van een cache die al een poos op een oplossing lag te wachten: De code ontrafeld. En eigenlijk toevallig viel het muntje omdat de strookjes wat verfrommeld waren. Laten we eens gaan vouwen op de streepjes. En wat denk je… Komen er mooi gevormde cijfers te voorschijn. In de volgorde waarop de strookjes een goede kaart van het bos maken, gaf dat de juiste coördinaten. Je moet het maar bedenken. En als je de oplossing dan hebt, valt alles op zijn plaats. Alle hints, tips en naampjes, kloppen dan opeens. Na mijn werk niet de energie op kunnen brengen te gaan duiken bij Only Friends. Mijn hoofd loopt te veel over van de scheiding. Ik ben nog steeds chronisch verkouden. Loop nog steeds met stekende hoofdpijn. Alles bij elkaar niet echt een juiste conditie om te gaan duiken met kinderen die volledig afhankelijk van je zijn. Wel op weg gegaan naar, maar toch maar niet doorgezet. Wel vier uur rondgereden. Wat caches opgepikt. Wat coördinaten bezocht om te zien of ze kloppen en de eventuele hints daar op te pikken. We zijn druk aan het rekenen op mystery cache In deeltijd. Wat een draak! Met de hints op weg gegaan langs de ene gok na de andere. Wel een compleet ander pad dan alle voorgaande pogingen. Deze keer zowaar op een coördinaat uitgekomen. De locatie zou volgens de hint toebehoren aan een bedrijf waar (ook) in deeltijd wordt gewerkt onder aansturing van “iets”. Dat punt was midden op het spoor, dus dat zou de NS wel geweest zijn. Van daar een projectie uitgevoerd die ergens langs de Schipholdijk buiten zwanenburg landde. Tot mijn best wel stomme verbazing trof ik op die locatie ook inderdaad een kokertje met een nieuwe aanwijzing aan. Binnenkort maar eens gaan kijken naar de eindlocatie. Thuis aangekomen bleek het uittreksel uit het geboorteregister van Colin, in Amsterdam aangevraagd te moeten worden. Gelukkig kon dat on-line. Het uittreksel uit het huwelijksregister, moet dus van Bonaire af komen… Wordt vervolgd…

DeCodeOntrafeld

About Peter Hofman 2223 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.