De cache-club

Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen. Rustig ochtendje gehad met de voorbereidingen voor een brunch met wat zoons van Annet. Sam  en Lisanne kwam ook langs. We zouden met Timo de geocounter cache gaan zoeken. Hij had ten slotte de puzzel opgelost. Joep gelofde het wel, maar Sam wilde ook mee. Die had ook naar de puzzel gekeken en wilde ook wel zien waar at toe leidde. Dus met een hele ploeg op naar het Amsterdamse bos. De eerste uitdaging was om twee auto’s kwijt te raken op een mooie dag  op het parkeerterrein bij de geitenboerderij. Dat lukte in ieder geval. Toen op pad naar de cache. Ik had redelijk snel de plek gevonden, maar hield mijn mond tot de rest ook beet had. Sam was de eerste. Die stond opeen de GPS af, want hij had hem. Timo volgde direct Sam zijn sporen terug om te zien waar hij vandaan gekomen was en stond zowat bovenop de cache. Het duurde toch nog even voor iedereen hem had. Daarna, op verzoek van Colin, nog even langs de geitenboerderij. Konden meteen wat mensen plassen. Op weg naar Hillegom, ook nog even een tussenstuk in Lijnden, bij de borstenpuzzel, die uiteindelijk gewoon om Spongebob draaide. “HU 15-03” bleek minder opwindend dan eerst gedacht. Het oplossen van de puzzel was al niet makkelijk geweest en iemand die zo’n puzzel bedenkt, zal ook de eindcache wel goed bedenken. Nou… Dat was ook zo. We stonden op het punt het toch maar op te geven, toen ik opeens toch nog beet had. In mijn blijdschap, vergat ik neutraal verder te gaan en de rest nog laten zoeken. Toen iedereen weer in Hillegom was, hebben we met z’n allen gegeten. Colin had de vorige keer een verzoek gedaan voor de kip in gekruid papier. En daar heeft iedereen van genoten. Toen zat het er weer op en moesten we naar huis. Colin wilde eigenlijk blijven, maar we hadden het nou eenmaal zo afgesproken…

DSC_0696

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.