Orpheus 45 jaar voor elkaar

Vanmorgen vroeg op pad naar Annet. Omdat Colin morgen zijn klimfeestje voor zijn verjaardag heeft, moet ik uiteraard weer bijtijds thuis zijn morgen. Vanmiddag is het lustrum van Orpheus, die bestaan 45 jaar en vieren dat. Annet en Nic zijn geïnterviewd voor een speciaal lustrum blad van Orpheus, dus die worden sowieso beiden verwacht. Vooraf aan de middag was ook nog de ledenvergadering, maar daar heb ik vanaf gezien. In ging liever nog even cachen bij Meijendal buiten Wassenaar. Daar ligt een hele serie Wassenaarder Wandeling traditionals, waar we er uiteindelijk zeven van hebben kunnen oppikken. Toen werd het tijd om naar het lustrum feest in Den Haag te gaan. Dat werd gevierd in het gebouw van het COC. Op de Tom Tom daar naar toe kwam alles me toch wel heel bekend voor. Ben hier in de PcM tijd vaak geweest op Plein, bij de Volkskrantredactie en nog in een straat bij de Trouw redactie. Toen we vanaf de parkeergarage naar het COC liepen, kwam er een auto de stoep op en vroeg iemand de weg aan ons. Die man blijft me achtervolgen! Henny Huisman… Die was op zoek naar hetzelfde adres als waar wij naar toe gingen. Dat was dus de bekende Nederlander die er ook zou zijn. Verteld dat hij bijna voor de deur stond en waar hij zijn auto kwijt kon en naar binnen. Het feestje was erg leuk. Wat toespraken, Sophie Zijlstra die haar boek “mevrouw Couperus” promootte. Ook nog iemand ven het ministerie van OCW, waar emancipatiezaken ook onder vallen tegenwoordig. Die was inmiddels beken geworden met Orpheus en ging daar rekening mee houden. Een groep DUTSJ die verhalen van mensen visualiseerden. Lastig uit te leggen, maar het was best goed. Het schijnt “terugspeeltheater” te heten. En toen inderdaad de benoeming van Henny Huisman tot eerste Orpheus ambassadeur. En aansluitend een lekker buffet. En toen zat het er eigenlijk al weer op. Morgen vroeg op om ruim op tijd te zijn voor Colin zijn boomfeestje.

TweeSecondenInBeeld

 

 

 

 

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.