Heracross’ Uitdaging

Nummer één : HU 15-01. Drie al gedaan, maar er zit geen speciale volgorde in … Nummer 1 bestaat uit een aantal opdrachten: 1: Ga naar de cache en neem niet de auto, de weg is namelijk verboden voor auto’s! 2: Vind de cache. 3: Beschrijf het logboekje. 4: Log je found (of niet) online. Eigenlijk niets bijzonders dus. Aldus de beschrijving op de site. Tja, zo makkelijk kan het bijna niet zijn. Nauwelijks een uitdaging. De weg is inderdaad verboden voor auto’s van niet eigenaren van percelen. Dus vóór het ronde witte bord met de ronde rand, de auto in de berm gezet, dat mag buiten de bebouwde kom wel. De cache lag ruwweg 500 meter van me af daar. Voor het grootste deel de verharde weg maar bewandeld, op weg naar het tunneltje wat ik al vanaf de andere kant had gezien. Toen ik dichterbij kwam, begon ik het ergste te vrezen… Er was namelijk nog een tunneltje… Dat tunneltje lag in het water… Heracross kennende zou het me niets verbazen als op die manier de moeilijkheidsgraad wat opgehoogd zou zijn. Gelukkig bleek het droge tunneltje de goede te zijn. Niet dat dat zo veel makkelijker zou zij, het tunneltje lag namelijk vol met stukken boomstronk. Dat leverde een heel beschut wild pad door de tunnel. Leuk gedaan, goed over nagedacht en legio plekken om een cache te verstoppen. Eerst maar heen en weer door de tunnel om alle spleten en kieren te verkennen. Helaas, niets. Toen maar rechts langs de boomstronken om die te inspecteren. Keek nog bijna over de cache heen, want ik verwachtte een micro, maar er lag een flinke PVC koker. Daar zat een pet-fles in met een stuk pvc pijp er in gelijmd, met op de bodem de micro… Balen! Geen magneet bij me. Gelukkig waren er wat happen uit het pvc pijpje genomen en wat schudden met de fles, leverde een micro kokertje op weg naar de buitenwereld op. Snel gelogd en weer naar de auto. Vergeet ik nog bijna de financiële veer die we in onze reet kregen vandaag : “Het is dan ook met veel plezier dat we jou over 2014 een CAO bonus toe mogen kennen. Je vindt de hoogte van je CAO Bonus terug in MijnHR of in SAP”. Nou, het was ook met veel plezier om de hoogte van de bonus te mogen lezen in SAP! Kunnen we misschien de schade aan de bumper wel mee repareren. Niet helemaal waar ik hem het liefste aan uit gaf, maar aan de andere kant had ik niet gerekend op die bonus en verzacht dat de pijn wat.

DSC_0777

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.