Vliegeren

Vanmorgen eerst lekker uitgeslapen. Colin had zich al weer onder zijn dekbed terug getrokken met de 3DS. Toen we eenmaal op gang waren gekomen zijn we richting Langevelderslag gegaan voor het strand. De vlieger meegenomen, want die zouden Colin en ik nog steeds uitproberen.  Op een rustig stukje strand de boel uitgepakt en opgebouwd. Het touw was in ieder geval prima te knopen met de “kattenklauw” Gewoon een dubbele  lus aan de betoming van de vlieger. Er stond waarschijnlijk een beetje te weinig wind voor de vlieger, want hij stortte iedere keer vrij snel weer neer. Een stuurbare delta is ook niet de eenvoudigste om mee te beginnen denk ik. Weer proberen als er een keer wat meer wind staat. Daarna een ijsje gegeten en toch nog maar even gekeken bij het zweefvliegveld. Daar waren we eigenlijk precies op tijd. We hoorden dat er een kabel stuk was geweest en dat ze net een nieuwe getrokken hadden. Die werd uitgereden naar de klaarstaande zwever aan de andere kant van het veld en al snel kwam de lier in beweging. Leuk filmpje kunnen maken van het zweefvliegtuig wat omhoog getrokken wordt en zijn lijn weer laat vallen. Die komt dan aan een parachute naar beneden en wordt verder door de lier binnengetrokken. Dat binnen trekken gaat sneller dan de lijn valt! Daarmee weten ze in ieder geval zeker dat die lijn niet zo maar ergens neervalt. Toen weer naar Hillegom en nog even rustig in het zonnetje in de tuin gezeten. Joep was niet uit zijn hoek van de bank weggeweest, die zat verdiept in de serie avatar. Colin ging weer verder met minecraft. Dat mocht hij ook bij Annet op de laptop zetten en spelen. Na het eten de boel weer ingepakt en naar huis gegaan.

Zweefvliegen

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.