Aanknooppunt

Vanmorgen eerst Colin verteld dat hij vanmiddag na school, boven op zolder op de server, Spore mag gaan spelen. Dan kan hij in ieder geval vast kijken of het wat is. Op mijn werk eerst even mijn gal gespuwd over de domme actie van Mindtree gisteren. Oké, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, maar er zijn grenzen. Toen lekker verder met het uitrollen van een server waar ik nu eindelijk alle gegevens van had. Ondertussen nog even wat mysteries bekeken en opgelost. Google is je vriend. Gewoon een beetje in het wilde weg zoek op dingen uit de beschrijving en de muntjes vallen vanzelf. Gisteren nog een Sudoku opgelost waar Sam mee kwam. Die is een een serie “Bankje! Bedankt!…” Daar blijken er een heleboel van te zijn. Eentje met Tommy Cooper en eentje die Sam maar ter ere van zijn moeder op moet gaan lossen… Heeft iets te maken met wat ze binnenkort gaat doen. Na het werk dan eindelijk het Aanknooppunt zoeken. Eindelijk na wat hints opgevangen te hebben is er een zinnig coördinaat op papier gekomen en ter plekke was het snel gepiept! Colin bleek vanmorgen, zodra ik mijn hielen had glicht meteen naar zolder gegaan te zijn om Spore te starten. Daar kwam ik achter omdat ik overdag die machine op afstand wilde bedienen, maar meteen een knipperend grafisch Spore scherm te zien kreeg. Dus dat heb ik verder maar gelaten. “Mama had gezegd dat het mocht…”. Mmmm, oppassen, dat we niet uitgespeeld gaan worden… Sam had wel snel door wat de link naar zijn moeder was, maar dat gaf hem nog niet de sleutel tot de oplossing. Wordt vervolgd. Dan ook nog het puntje uitlaat sierstuk. Dat was er ook af en wil ik toch wel vervangen hebben. Maar waarmee? Diverse opties, maar welke het moet worden… Geen idee nog.

DSC_1001

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.